Feb 23, 2021

Politiker kommer vilja kontrollera kryptomarknaden mer

Vi på Click Space ser verkligen ett behov för kryptovalutor, men förstår att om det skall användas i dagligt bruk så kommer vissa regleringar vara tvungna att tillämpas. Skriv gärna till oss om vilka typer av regleringar ni tror kommer sättas på kryptomarknaden.
M
Max Berntsson
23
Feb
2021

Självklart kommer dem göra det...

February 23, 2021
Postad av
Max Berntsson
M

Vi vet alla att kryptovalutor har tagit mycket plats inom finansvärlden under de senaste åren. Det är fantastiska teknologier med än bättre monetära strömmar. Men hur tänker politiker runt dessa "valutor"?

Såhär skriver Privata Affärer:

"Kryptovalutor Det föreligger en hög risk att politiker i flera länder snart slår till mot kryptovalutor, enligt Jesse Powell, vd för den välkända bitcoin-börsen Kraken.

USA:s nytillträdda finansminister Janet Yellen och även flera andra regeringars finansministrar har på senare tid trappat upp sina varningar för risker med kryptovalutatransaktioner och då fäst vikt vid brottslighet.

En möjlig åtgärd som kan verka hämmande på kryptovalutabörserna är om antipenningtvättsregler som nu bollas av regeringar kräver att personer med kryptotillgångar genomgår identitetskontroll vid transaktioner som uppmäter ett värde på 3.000 dollar eller mer.

”Något sådant skulle verkligen skada krypto då det dödar själva tanken med nyttan och användningen, som var att göra finansiella tjänster tillgängliga för alla och en var”, sade Jesse Powell till CNBC.

Det faktum att den rådande anonymiteten bakom krypto också är gynnsam för illegala aktivitet som nyttjar bitcoin och andra digitala valutor som transaktionsmedel har dock seglat upp som ett av de vanligaste fokusområdena för kritik.

Enligt en undersökning från blockkedjeanalysfirman Chainalysis har dock den andel av bitcoinmarknaden som användes kopplade till brottsliga gärningar sjunkit från omkring 2 procent till 0,34 procent det senaste året.

”Jag hoppas att USA och andra internationella myndigheter inte snävar in för mycket i den här frågan. Vissa andra länder, särskilt Kina, tar krypto väldigt allvarligt och ser långsiktigt på saken”, sade Jesse Powell till nyhetskanalen.

USA är klart mer kortsiktigt i sitt tänkande kring krypto och dessutom mer känsligt för vad bankerna anser, banker som enligt Jesse Powell har mest att förlora på en bredare tillämpning av bitcoin och andra digitala valutor.

”Jag tror ändå att de är för sent ute. Anden är redan ute ur lampan och att försöka införa förbud nu skulle bara göra tillgången ännu mer attraktiv genom att det säljer in argumentet om att det här är ett valutaalternativ som är överlägset regeringsstödda valutor”, sade Jesse Powell.

Kraken är världens fjärde största kryptovalutabörs sett till handelsvolym och målet är att snart börsnotera verksamheten på Wall Street, kort efter att konkurrenten Coinbase genomfört sin IPO på onsdag."

(Text och bild från Privata Affärer, 2021-04-13)

https://www.privataaffarer.se/kryptovaluta-vd-risk-att-politiker-snart-slar-till-mot-bitcoin/

Fler artiklar

Vi finns här för att hjälpa dig
Starta din analys
Ta hjälp av click space och låt ditt företag växa.
Ta kontakt med oss
079 - 337 82 82
info@clickspace.se
Få rådgivning
Vill du diskutera någonting med oss så kan du boka ett möte.