Affärsintelligens
Affärsintelligens är någonting som ligger click space varmt om hjärtat. Detta är nämligen framtiden för framgångsrika verksamheter. Affärsintelligens, eller BI (business intelligence) som det kort kallas,  ger företagare och personal mer insyn i varför saker och ting ser ut som de gör, vad som fungerar och ger resultat och vad som inte gör det. Click space kan därför med hjälp av BI skapa en verklighetsbild som inte är uppbyggd på antaganden, utan på verklig information.
Använd BI för att växa
Det finns många användningsområden för BI, en av de vanligaste är att använda det som beslutstöd. BI ger er möjligheten att agera utifrån trender och avvikelser, vilket ni kan använda för att förutspå nya affärsmöjligheter. Man kan även använda det för att effektivisera processer, eller skapa strategier utifrån de analyser som görs.
Information skall användas
All information som används i vilket program som helst kan användas. Det betyder att allt från ert affärssystem till redovisningssystem innehåller en mängd olika data som går att analysera med några enkla verktyg. Det går även att visa upp live data för era kunder om det skulle locka dem lite extra. Detta kan verka svårt eller jobbigt, men det är raka motsatsen. Allt som behövs är att ladda ner Excel listor, vilket de flesta system erbjuder, sen matar man in det i ett av de olika BI-systemen.

Typer av BI-system vi arbetar med

Qlikview
Dataanalysering med Qlikview
Med QlikView kan man skapa en överblick, se samband och få insikter, även med stora och komplexa datamängder. Man kan använda information från olika källor och den kan enkelt göras tillgänglig via ditt nätverk. Genom den associativa datamodellteknologin som QlikView skapat kan man bygga en interaktiv presentation och analys av vilken sort av information som helst.
Microsoft Power BI
Om man redan använder Microsoft
Microsofts program används av de flesta, detta verktyget kan därför vara väldigt effektivt om man redan använder en eller flera av Microsofts program. Power BI har samlat flera programvarutjänster, appar och kopplingar för att kunna ge er sammanhängande, visuellt fördjupande och interaktiva insikter på er data.
<
>

Kostnadsexempel för rak amortering

Lånebelopp:
100.000 SEK
Återbetalningstid:
12 månader
Ränta:
3%
Amortering/mån:
10.000 SEK
Total betalning månad ett:
13.000 SEK (3.000 SEK ränta)
Total betalning månad två:
12.700 SEK
Total betalning månad tre:
12.400 SEK

Kostnadsexempel för annuitetslån

Lånebelopp:
100.000 SEK
Återbetalningstid:
5 år
Ränta:
5%
Betalning månad ett:
1.887 SEK varav 417 SEK ränta & 1.470 SEK amortering
Betalning månad två:
1.887 SEK varav 410 SEK ränta & 1.477 SEK amortering
Betalning månad tre:
1.887 SEK varav 269 SEK ränta & 1.618 SEK amortering
Vi finns här för att hjälpa dig
Starta din analys
Ta hjälp av click space och låt ditt företag växa.
Ta kontakt med oss
079 - 337 82 82
info@clickspace.se
Få rådgivning
Vill du diskutera någonting med oss så kan du boka ett möte.